Aandachtspunten indien u op raadpleging komt:

  • Kom maximaal met 2 personen op consultatie (vb. kind,..) maar liefst alleen (uitzonderlijk met 3, indien allen een afspraak hebben)
  • Kom niet met luchtwegklachten, een grieperig gevoel of koorts.
  • Draag een mondmasker. Indien u echt geen mondmasker ter beschikking heeft of u kan nergens een mondmasker bekomen of laten maken, hebben wij een beperkte voorraad om u te helpen bij het binnenkomen van de praktijk.
  • Neem geen extra materiaal mee naar de praktijk, zoals boodschappen, kinderwagens, ...
  • Was uw handen voor u naar de praktijk komt en bij thuiskomst. Bij het binnenkomen en verlaten van de praktijk ontsmet u uw handen met de handalcohol die we daarvoor voorzien.
  • Kom niet te vroeg of wacht even buiten bij mooi weer. 
  • Gebruik uw gezond verstand, samen staan we sterk.

WIJ HELPEN UW KLACHTEN UIT DE WERELD

Iedereen, zowel jong als oud, die klachten heeft die veroorzaakt worden door stand-, loop,- en houdingsafwijkingen kunnen door podologe Kerstin Vanstaen verholpen worden. Deze afwijkingen kunnen vaak een grote impact hebben op het functioneren van de voet en andere lichaamdelen: standafwijkingen (platvoeten, holvoeten, knikvoeten), overbelastingsletsels en sportblessures (scheenbeenvliesontsteking, achillespeesontsteking, "runners"-knie, …), spier - en peesproblemen (verkrampte en verzuurde kuiten), knieklachten, rugklachten, bekkenproblemen, hielspoor, overmatige eelt, pijnlijke en vermoeide voeten, hamertenen… Wij pakken uw klachten aan in Duffel, Kortrijk en omgeving.

 

Diabetespatiënten

85% van de aan diabetes gerelateerd amputaties beginnen met een wonde ter hoogte van de voet. Abnormale drukken gekoppeld aan verminderde gevoeligheid en doorbloeding spelen hierbij een belangrijke rol.

Ter voorkoming of genezing van de wonden kan een op maat gemaakte ontlastende zool worden gemaakt. Andere hulpmiddelen zijn ontlastende vilt- of siliconenorthesen. Ook belangrijk zijn schoenadvies en een goede educatie. Voor deze behandelingen kan U bij mij terecht, indien U nood heeft aan een medische voetverzorging kan U zeker terecht bij één van mijn collega’s die hierin gespecialiseerd is.

 

Momenteel is er enkel een RIZIV-terugbetaling voor diabetespatiënten met: een diabetesconventie, een zorgtraject of een voortraject (diabetes mellitis, type 2). Het voortraject is gericht op een betere omkadering van alle patiënten met de diagnose diabetes type 2, die niet in aanmerking komen voor een zorgtraject of de diabetesconventie.

 

De consultatie moet wel door de huisarts, internist of chirurg worden voorgeschreven. Met vermelding dat de patiënt een verhoogd risico op voetproblemen vertoont (risicogroep 1, 2a, 2b, 3) en dat de patiënt aangesloten is bij een voortraject.


De patiënt moet tevens in bezit zijn van een diabetespas of boekje zorgtraject met de risicoklasse erop vermeld door de arts. Wenst u meer info over terugbetaling door uw mutualiteit, raadpleeg U ziekenfonds.


Contact opnemen

Wilt u graag een afspraak vastleggen om uw voetklachten te behandelen? Neem dan vandaag nog contact op met podoloog Kerstin Vanstaen in Duffel en Kortrijk.

Copyright © Alle rechten voorbehouden

KORTRIJK

Vogelzanglaan 32B - 8500 Kortrijk

Tel: 056 25 27 79

Gsm: 0496 86 96 74

DUFFEL

Klokkestraat 81 - 2570 Duffel

Tel: 015 63 62 86

Gsm: 0496 86 96 74

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren